Anne Mette & Ramoon vinder Para Cup med 75,125 %

Landsholdsrytter for pararyttere Anne Mette Hasselstrøm rejste i denne weekend til Heslegård Sportsrideklub i Helsinge sammen med hendes hest Falkær's Ramoon, for at deltage i den tredje af de fire kvalifikationer i Blue Hors Para Cup.

Blue Hors Para Cup er en landsdækkende turnering for pararyttere med fire kvalifikationsrunder og en finale som afvikles i kür. Ekvipagerne samler point i forhold til deres placeringer i kvalifikationsrunderne og bliver herefter udtaget til finalen. Læs mere om Blue Hors Para Cup her eller kig forbi turneringens Facebook side her.

Anne Mette og Ramoon deltog med stor succes i den første kvalifikation, som blev afviklet ved Møllebakkens Rideklubs stævne d. 26. - 27. oktober 2019. Selvom dette var ekvipagens debut i kür leverede de et fantastisk flot program og vandt denne klasse med 76,313 %.

Anne Mette overtog først tøjlerne på Ramoon i efteråret, så samarbejdet imellem de to er forholdsvis nyt. Det kom desværre til udtryk i den anden kvalifikation af turneringen, som blev afviklet ved Sportsrideklubben Ålborgs landsstævne d. 6. - 8. december 2019. Her opstod der lidt misforståelser imellem hest og rytter, så de sluttede samlet som nr. 9 med en score på 68,708 %.

Herefter blev der trænet meget flittigt i ridehuset i de næste par uger. Både Anne Mette og Ramoon arbejdede seriøst og intensivt i den daglige undervisning ved Thomas, for at forbedre samarbejdet mellem hest og rytter. 

At det bærer frugt, når en rytter har en ydmyg indstilling til hesten og kan håndtere modstand konstruktivt, kombineret med kontinuerlig og seriøs træning, beviste Anne Mette og Ramoon så i denne weekend, hvor de deltog i den tredje kvalifikation til Blue Hors Para Cup. Samarbejdet mellem hest og rytter fungerede perfekt. Ramoon dansede igennem kür programmet og var super koncentreret om, at lytte til Anne Mettes hjælpere. Med et stort overblik og et meget flot redet program, vandt ekvipagen klassen med en score på 75,125 %, skarpt forfulgt af flere af Anne Mettes landholdskollegaer.

Anne Mette og Ramoon ligger på nuværende tidspunkt på en samlet 2. plads i kvalifikationerne, efter den dygtige og meget erfarne landsholdsekvipage Tine Chabert Jensen og hendes hest Ælling. 

Vel vidende at træerne ikke vokser ind i himlen og at gode resultater koster "blod, sved og tårer", holder Anne Mette og Ramoon nu en lille ferie, inden træningen frem imod den sidste kvalifikation intensiveres.