Debut og comeback til søstrene Gert Nielsen (video)

I november måned var en del af rytterne fra AT Dressage taget til Harridslev Rideklub ved Randers for at ride stævne. Klubben var vært for et C stævne, hvor der blev redet klasser fra LA1 og helt op til Grand Prix.

De to søstre Kathrine og Christina Gert Nielsen har i mange år været fast tilknyttet teamet på AT Dressage. Udover at de trofast og loyalt har redet undervisning ved både Anemette og Thomas på mange forskellige heste og ponyer, så har begge piger i længere perioder været fastansatte på AT Dressage.

Ved stævnet i Harridslev havde de to søstre en helt fantastisk weekend med deres heste. Christina debuterede i Prix St. George med hendes hest Fallulah V. På trods af, at det både var hesten og rytterens debut, leverede de sammen et super godt ridt, som blev belønnet med en score på 67,895 % og en meget flot 3. plads. Fallulah V er efter Fürstenball med Rubinstein I som morfar. Hun er født i 2011 og avlet af Karen Bennedsgård Klausen.

Storesøster Kathrine startede hesten Uno Santino i klassen MB0. Dette var en meget følelsesladet tur for både Kathrine, hendes familie og avleren af hesten Joan Andreasen fra Stutteri Uno Aps. Santino har nemlig været skadet igennem næsten to år. Men med en ubegrænset tålmodighed og særdeles god pleje fra hele familien Gert Nielsen, er det lykkedes, at bringe Santino tilbage til dressursporten. Ekvipagens comeback blev virkelig bemærkelsesværdigt. Man kunne høre en knappenål falde til jorden, da Kathrine sikkert og med stort overblik styrede Santino rundt i hans comeback. Klassens dommer var da heller ikke bange for at belønne ekvipagens flotte ridt. Det blev til en overbevisende sejr med en score på 72,564 %. Uno Santino er efter Stedinger med Glorieux som morfar. Han er født i 2006 og er avlet af Stutteri Uno Aps v. Joan Andreasen.

Kathrine var ikke den eneste rytter fra AT Dressage der stod øverst på sejrsskamlen i denne weekend. Examineret Træner Elisabeth Buchart Jensen som til dagligt ejer og driver Vasehus Rideklub, deltog i stævnet med hendes unge hest Poliniki Firfod. På trods af, at hesten er forholdsvis urutineret til stævner, leverede den særdeles velfungerende vallak to meget flotte præstationer. I LA2 opnåede ekvipagen en 2. plads med en score på 72,241 % og i LA5 blev det til en sejr med en score på 68,50 %. Poliniki Firfod er efter Sezuan med Zardin Firfod som morfar. Hesten er født i 2014 og er avlet af Morten Plenborg, Stutteri Firfod.

Juniorrytter Julie Lauersen som for nyligt købte hoppen Gørklintgårds Winona på AT Dressage, var også at finde på startlisterne. I Harridslev så man tydeligt, at Julie og Vinnie efterhånden er ved at udvikle et rigtig godt samarbejde. Med en smidighed og en elegance som få, dansede Vinnie og Julie i klassen LA1 til en score på 73,519 %, hvilket rakte til en flot 2. plads. Winona er efter Quaterback med Sandro Hit som morfar. Hun er født i 2008 og er avlet af Stutteri Gørklintgård v. Jørgen Ravn.

Norske Oda Berg arbejder til dagligt som første rytter på AT Dressage. Til stævnet i Harridslev havde hun taget en af de heste med, som står i fuld træning på AT Dressage. Joas Randonee er en vallak, som er født i 2010. Han er efter Blue Hors Romanov med Laurenz som morfar og er avlet af Elisabeth Austdal. Trods hestens begrænsede stævne rutine, styrede Oda ham sikkert og stabilt igennem klassen LA1 til en score på 66,852 % hvilket gav ekvipagen en flot 3. plads. 

SE EN VIDEO af Christina og Fallulah debutere med en 3. plads i Prix St. George her.

SE EN VIDEO af Kathrine og Santino gøre comeback med en sejr i MB0 her.